Jag gav mig på att komponera en egen potatissallad på vinegrett o det blev faktiskt riktigt gott om jag får säga det själv. Så här kommer receptet:
Ann-Sofies Potatissallad
4 st Potatisar i ca ½dl strorlek.
1½ dl Olja, vanlig matolja
½ dl Fetaost
1 tsk Dijonsenap
1 tsk Kapris (de små)
½ tsk Oregano
½ tsk Timjan
1 st Vitlöksklyfta
Salt, ta gärna flingsalt
Vitpeppar
Skala o koka potatisen.
Häll alla ingridienserna i en lagom stor skål o blanda. Smula gärna örterna och fetaosten lite innan de lägges ner och glöm inte pressa vitlöken.
Låt potatisen svalna och skär dem i bitar.
Vänd ner potatisen i vinegretten och låt den gärna stå en stund innan servering. De brukar ju bli godare ju längre de står.
Hoppas ni tycker att detta är lika gott som jag o vill ni ha större potatisar e det ju bara att dubbla vinegrettsattsen.
Tjing
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar