måndag 10 september 2012

Recept

Jag gav mig på att komponera en egen potatissallad på vinegrett o det blev faktiskt riktigt gott om jag får säga det själv. Så här kommer receptet:

Ann-Sofies Potatissallad

4              st            Potatisar i ca ½dl strorlek.
1½           dl           Olja, vanlig matolja
½             dl           Fetaost
1              tsk          Dijonsenap
1              tsk          Kapris (de små)
½             tsk          Oregano
½             tsk          Timjan
1              st            Vitlöksklyfta
                               Salt, ta gärna flingsalt
                               Vitpeppar

Skala o koka potatisen.
Häll alla ingridienserna i en lagom stor skål o blanda. Smula gärna örterna och fetaosten lite innan de lägges ner och glöm inte pressa vitlöken.
Låt potatisen svalna och skär dem i bitar.
Vänd ner potatisen i vinegretten och låt den gärna stå en stund innan servering. De brukar ju bli godare ju längre de står.

Hoppas ni tycker att detta är lika gott som jag o vill ni ha större potatisar e det ju bara att dubbla vinegrettsattsen.

Tjing

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar