potatis, jämnstora
½ l hönsbuljong
några st vitlöksklyftor
salt
peppar
favoritkrydda (Jag tog på lite paprika och mums)
smör
- Skrubba/skala så många potatisar du behöver och lägg dem i en ugnsfast form, den behöver inte smöras.
- Värm ½ l vatten med en buljongtärning och pressad vitlök + det som fastnar i pressen i en kastrull så det ryker.
- Häll i formen så det kommer upp ca 2 cm på kanten (det blir antingen för lite eller för mycket buljong så mer kan behöva göras.)
- Salta, peppra och krydda potatisen.
- Klicka på en bit smör på varje potatis.
- Swoush in i ugnen på ca 225 grader i ca 30-? minuter. Hur lång tid beror på hur stora potatisarna är och på ugnen.
Såhär såg mina ut. Jag hade tänkt mig falukorvsomelett från början, den ni ser i bakgrunden, så kombon blev inte galant men GUD va goa potatisar. Och de är lätta att komplettera med olika rätter på hur man kryddar dem. De påminner om hasselbacks.
Tjing
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar