måndag 8 april 2013

Vårväder

Jag har nu suttit här i soffan hela dagen och pluggat. Ibland har jag pausat med lite internetkollande och för att äta och jag har inte kunnat låta bli att kolla runt på olika saker till trädgårdar. Jag ska ju anlägga en köksträdgård, dock inte odla annat än potäter detta året i en åker, och jag vill att den ska se fin ut och få några bra ideer. Jag hittade dessa på pinterest.


Måla krukor och ha gatunumret på tycker jag är en förträffligt enkel och söt ide. Det ska jag lätt göra redan nu i sommar och som de har använt där duger det med enkla terrakottakrukor.

Jag tyckte iden med att hänga fönster på en vägg med lite blommor under är supersöt. Blir nästan sugen på att göra det på denna väggen


Det hade piggnat till den lite.

Iden med att göra en enkel stolpe är med jättekul. Går ju att måla den i husets färger så att den smälter in och ge den en lite sliten tuch.

O sen löken. På detta viset, hänga den i nylonstrumpor i en sval mörk och torrgarderob så håller den sig ca 8 månader. Perfekt när man odlat egen o vill ha över vintern! Det ska jag lätt göra. Vet precis vart med.


Ska även göra denna konstallationen med en kran, hink och en liten kristall. Hur underbart enkelt.

Funderar på att göra de har pyramiderna i de två fyrkantiga lådorna i köksträdgården och ha jordgubbar där. Fast inte lika höga. Måste kunna nå o lägga sånt där vitt med.

När muren vid syrenen är lagt ska jag bygga en sån här lite sak. Hur kul är inte det att säga till alla barn att det är där gårdstomtarna bor. Får bara va på ett ställe där ingen råkar trampa ner den.

Grinden, den får mig att önska att jag ska ha en.


Jag har inte tänkt på det tidigare att man kan ha skethuspappersrullar till o förgro i o se bara sätta ut i landet. Hur clever och enkelt som helst!

Till denna bilden med tomaterna hör en länk till. Den handlar om hur man tar hand om tomatfrön och sparar dem till nästa år.

Odla citron. Det är urläckert och i en stor kruka går det även att flytta runt den. Det ska jag göra nästa år.

Detta huset är bara för härligt rent allmänt men spana in den lilla blomsterlådan. Sådana vill jag ha runt huset.


Denna enkla variant av markering av vilka grödor man sått vart e ju bara så söt! Fast jag skulle nog måla klädnyporna i någon härlig färg före. 

Hönshus. Behöver jag säga mer?! 

Folk snackar fågelbad, jag vill ha fjärilsbad. På denna länken så står det hur man går till väga.


Runt huset är det singel och några lampor nedgrävda. Jag har funderat på hur man ska liva upp det lite o en sån här eller två kommer räcka. Helt otroligt fantastiskt. Och så enkelt.



Känner att en tripp till Myrorna snart får bli på g. Fågelmataren är ju bara för söt o de där kopparna att ha i köksfönstret med. Kan tipsa om att Jula har enkla stansar till ett superpris så att man kan banka namnen själv.


Fågelholkar. De ser helt underbara ut och jag skulle gärna säga direkt ja att sådana vill jag ha. Men så e det ju en fågelhund vi ska köpa så för husefriden kanske det inte är en så bra ide. Annars skulle det va snyggt o ha vid det trädet som e me på bilden högre upp.


Denna lilla fot är inte mycket för världen men iden bakom är otroligt fin. Tänk att göra en trampsten en gång om året med ett fotavtryck av ditt barn. Det är en trampsten som heter duga.


 Jag hittade denna, att lemongrass ska motverka mygg. Uppe i Dalshult finns det mygg så att det knappt går o va ute halva dygnet. Undrar om det skulle funka att plantera tillräckligt med såna här för o få en fristad.


 Tjing

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar