måndag 19 mars 2012

Hus, hus och åter hus

Jag är så fruktansvärt huskär och vill ha ett litet renoveringsobjekt. Inte alltför stort utan lite mer i den skala jag klarar av. Så jag jagar jämt på Hemnet efter potentiella offer. Hittade ett idag. I skogen. Jag älskar skog, dock är jag mörkrädd o har en aning för livlig fantasi så min andra tanke var, järnstaket! Vet ju hur man gör själv så jag googlade runt efter ideer. Gillar tanken på att ha gjuten grund som man samtidigt gjuter fast stolparna som man sedan skruvar fast staketpartierna på eller ha gjuten grund och ha gjutna pelare på behagliga avstånd som man skruvar fast staketpartierna på. Vill gärna att det ska vara en lampa på var andra eller var tredje pelare. Så man har lite översikt över sin trädgård på natten. Vet ju att vargar finns här nere o att björn tycker om att promenera de med. Vildsvin är inte alltid så oskyldiga som de kan se ut som så bäst att ta det säkra före det osäkra. Älgar kan vara våldsamma de me.






Något sånt här fast jag gillar utseendet på det andra staketet bäst fast med gjutna pelare med en lampa som den här precis ovanför. Annars får det bli som den första lampan men det känns inte lika säkert som de med pelare. Det tredje staketet är ivarjefall inte så krångligt att göra om man har rätt verktyg o gjuta är inte så krångligt det heller. Bara storleken som är problemet. Desto större desto jobbigare.

Kom på att jag kanske skulle lägga upp bilderna på kråkslottet.




Ser kanske inte så mycke ut men man ska inte döma efter utsidan. De hade inga bilder på insidan så jag mejlade och frågade. Även hur mycke renovering som behövdes. Har ju varit med att renovera ett hus från grunden så jag har ju en hum om hur saker ska göras. Så min lilla dröm är att om det finns ett sånt här hus om ca 1-2 år, beroende på hur mycke jag lyckats spara ihop, så vill jag köpa det och göra det till mitt drömhus. Oftast ser sådana här hus värre ut än vad de är. Men renovering kostar. En anledning till att jag pluggar till svetsare.

För några dar sen va jag inne på möbelsidan Milano Möbler. De har enligt min smak mååååånga hemska möbler men så tittar små guldkorn fram. Som dessa.



Dessa två sofforna är mysiga på sina egna vis att ha i ett vardagsrum. Den bruna ser väldigt mjuk o härlig ut för att kolla film i.




I mitt framtida bibliotek skulle jag vilja ha dessa möblerna som jag kan sitta/ligga i o läsa böcker. Sen har vi ju den däringa jordglobsbaren jag alltid tjatar om. Dock går det inte så bra för mig att lära mig dricka wiskey. 


Den här är ju ursöt att ha stående i en hall som äldre kan sitta på när de tar på sig skorna. Dock vet jag inte riktgt vad jag tycker om färgen. Kanske kan va en kul prick i det hela.


O den här sängen är ju bara to die for! Hade sovit så gott i den. O de blå, precis sån blå jag älskar. Den påminner väldigt mycke om ett sängöverkast fråm H&M jag la upp för några dar sen.





Lamporna är ju en klass för sig. Jag älskar den här lite jugendliknande stilen. Tycker den är så mycke. Skulle vilja ha damerna på en öppen spis i biblioteket. Kristallkronan över i finrummet. Lampan över den i köket och den med en glaskåpa på den vinteringlasade altanen. Så mumsigt.

Så nu e det bara för mig att plugga på så jag blir klar med skolan o kan köpa mig ett renoveringsobjekt om några år.

Over and Out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar